Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lugnets reception
Telefon: 023 ‑ 835 00*
info@lugnet.se

*Vardagar kl 08.00-17.00 kommer kontaktcenter att besvara ditt samtal.

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Cykel och mountainbike

Cykel Lugnet

Falun är en välkänd cykelstad och Lugnet är en naturlig utgångspunkt för olika cykelupplevelser. SM i såväl mountainbike, downhill och landsväg har avgjorts på Lugnet genom åren.

Lugnet erbjuder uppmärkta och välskötta cross country- och utförsleder, teknikbanor och är en bra utgångspunkt för turcykling i världsarvet. På Lugnet finns även möjlighet att hyra cykel och ta tekniklektioner vid Lugnets Vasaloppscenter.

Biking Dalarna

Lugnet och Falun är stolta över att vara en del av Biking Dalarna som är ett samarbete mellan destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre och Orsa Grönklitt med syfte att erbjuda våra gäster högkvalitativa cykelupplevelser.

Övrig cykling i Falun

Med utgångspunkt från Lugnet har du tillgång till nästintill oändligt med stigar och grusvägar. Vill du nöta grusväg finns miltals fina grusvägar i det gamla övningsområdet bredvid Lugnet. Vill du ut på naturliga skogsstigar rekommenderas en tur till Stångtjärn (cirka 15 minuters cykeltur från Lugnet) där det finns en uppsjö av leder och spår. Även vandringsleden Bergsstigen 12 km på Lugnet lämpar sig för den tekniske cyklisten.

I Källviken finns den populära leden "Källvikens Svartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" som också ingår i Biking Dalarna-lederna.

Sidan uppdaterad 2016-05-25