• 7.9°C
  • 7.9°C
  • 7.9°C

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lugnets reception
Telefon: 023 ‑ 835 00*
info@lugnet.se

*Vardagar kl 08.00-17.00 kommer kontaktcenter att besvara ditt samtal.

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Cykel och mountainbike

Cykel Lugnet

Spåravgift cykel

Lugnet erbjuder uppmärkta och välskötta cross country- och utförsleder, teknikbanor och är en bra utgångspunkt för turcykling i världsarvet. På Lugnet finns även möjlighet att hyra cykel och ta tekniklektioner vid Lugnets Vasaloppscenter.

Biljetter köper du härlänk till annan webbplats

Vuxen (fyllda 17 år)

Dagkort

50 kr

Dagkort ink bergbana

150 kr

Säsongskort

600 kr

Säsongskort ink. bergbana

900 kr

 

Barn/Ungdom (4-16 år)

Dagkort

Gratis

Dagkort ink bergbana

100 kr

Säsongskort

Gratis

Säsongskort ink. bergbana

300 kr


Falun är en välkänd cykelstad och Lugnet är en naturlig utgångspunkt för olika cykelupplevelser. SM i såväl mountainbike, downhill och landsväg har avgjorts på Lugnet genom åren.

Biking Dalarna

Lugnet och Falun är stolta över att vara en del av Biking Dalarna som är ett samarbete mellan destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre och Orsa Grönklitt med syfte att erbjuda våra gäster högkvalitativa cykelupplevelser.

Övrig cykling i Falun

Med utgångspunkt från Lugnet har du tillgång till nästintill oändligt med stigar och grusvägar. Vill du ut på naturliga skogsstigar rekommenderas en tur till Stångtjärn (cirka 15 minuters cykeltur från Lugnet) där det finns en uppsjö av leder och spår. Även vandringsleden Bergsstigen 12 km på Lugnet lämpar sig för den tekniske cyklisten.

I Källviken finns den populära leden "Källvikens Svartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" som också ingår i Biking Dalarna-lederna.

Militära övningsområdet

Vill du nöta grusväg finns miltals fina grusvägar i det militära övningsområdet bredvid Lugnet. OBS! Här pågår Skarpskjutningåret om, tider och information hittar du härlänk till annan webbplats samt på anslagsskyltar vid alla vägar samt vissa större stigar som leder in på området. När skjutning pågår är skjutfältet ett militärt skyddsobjekt i syfte att skydda allmänheten från den livsfara det innebär att vistas inom området. Så var noga med att läsa in tider innan du ger dig ut på området.

Sidan uppdaterad 2018-09-17