• -12.3°C
  • -12.3°C
  • -12.3°C

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lugnets reception
Telefon: 023 ‑ 835 00*
info@lugnet.se

*Vardagar kl 08.00-17.00 kommer kontaktcenter att besvara ditt samtal.

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Publicerad 2018-11-30

Hästhoppning på Lugnets skidstadion

Nu öppnar vi för normalsäsong

I morgon lördag, den 1 december, öppnas även stadionslingan på Lugnet. Den kopplas ihop med den befintliga slingan med sparad snö. Det betyder också att normalsäsongen nu är igång.

Enligt planerna öppnas nu stadionslingan på Lugnet. Den kopplas på den redan befintliga slingan med sparad snö. Det betyder att Lugnet därmed kan erbjuda ett två kilometer långt spår för skidåkning.

Öppnandet av normalsäsong innebär även att startplatsen flyttas till skidstadions entré och att parkeringsplats försäsong stängs. Besökare hänvisas till Lugnets övriga parkeringar.

- Det känns skönt att vi kommer igång med normalsäsongen, det satt lite långt inne men så kom äntligen kylan. I år öppnar vi en vecka senare än förra året mycket på grund av det mildväder som varit. Under vårsäsongen trimmade vi snöläggningssystemet ytterligare, vilket innebär att vi snabbt kan leverera den efterlängtade produkten, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på Lugnet, och fortsätter:

- Nu kan vi erbjuda en cirka två kilometer lång slinga till att börja med, sedan fortsätter vi att lägga tävlingsbanorna och därefter ut på elljusspåret.

Slingan är öppen klockan 06.00-22.00 varje dag. Toaletter och värmestuga finns i hästskon.

I spåravgiften ingår omklädning och bastu som du hittar i Lugnets sportcenter.

Spåravgifter löser du i receptionen eller här på lugnet.se

Läs mer om hur vi arbetar med snöläggning under säsongen

Sidan uppdaterad 2018-11-30