Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Simskola från 5 år

exempelbild

Simskolorna är indelad i grupper om olika steg, från steg 1-5. Lektionerna för steg 1 är 30 minuter långa.

Förkunskaper

För att börja på simskola steg 1 behövs inga förkunskaper, men under lektionstid så ber vi föräldrar och anhöriga att stanna utanför bassängrummet. Därför bör barnet vara redo att vistas i grupp där den anhörige inte är i samma rum.

Innehåll i kursen

Under steg 1 tränar vi på moment som ger barnet vattenvana så som att flyta, balansera och orientera sig fram i vattnet. Detta för att lägga en bra grund innan vi påbörjar sammansatt simning. Vi håller till i rehabbassängen. Under simlektionen önskar vi att föräldrar håller sig nära till hands, byt om till funktionskläder och vänta på ditt barn. Eller köp till möjligheten att motionssimma i tävlingsbassängen under tiden. Under den sista lektionen på simskolan bjuder vi in till att föräldrar och syskon (anhöriga) att få se vad barnen lärt sig under simskolan.

Utbildad personal

På Lugnet arbetar simlärare diplomerade enligt Svenska livräddningssällskapets simlärarutbildning. Under våra simskolor lär vi ut simsätten bröstsim och ryggsim. Vi lär också ut grundläggande livräddningskunskaper så som att hantera en livboj, larmrutiner och hur vi beter oss i och kring vatten.  

Simperiod 1, vecka 35-41

Onsdag Simskola steg 1 16:40-17:10 Rehabbassängen

Onsdag Simskola steg 1 17:20-17:50 Rehabbassängen

Pris

En simperiod består av sju lektioner med en lektion i veckan och kursen kostar 1300 kronor.

Anmälan

Biljetterna till simperiod 1 släpps onsdag 23 augusti klockan 09.30 via vår hemsida. Tryck här för att komma till bokningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppstart av fler grupper

Målet för verksamhetsåret 2023 är att stegvis utöka verksamheten och erbjuda fler deltagarplatser och steg i simskolan. Under första simperioden för simskola steg 1 vecka 35-41 finns två grupper med 8 deltagare. Under våren 2024 är målet att även erbjuda minisim för de yngre barnen under 5 år.

 

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.