Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Vattenträning

Fyra kvinnor stretchar på flytmattor

Vattenträning är lika effektiv som vanlig träning, men är skonsam mot muskler och leder. Hitta en aktivitet som passar dig! Passen planeras att starta under 2023.

Aqua Base

Ny aktivitet. Ett högintensivt träningspass på en balansbräda (SUP-bräda) i vattnet väntar, där man kör igenom hela kroppen med olika styrkeövningar, samtidigt som man ska hålla balansen. Ett lite annorlunda träningspass där inga förkunskaper krävs. Utmana dig själv, hitta balansen och var inte rädd för att ramla i vattnet!

Måndagar klockan 18.45-19.15

Aqua Challenge

Ny aktivitet. Hela kroppen får träna med hårdkörning i intervaller. Deltagarna i gruppen förflyttar sig mellan olika stationer som finns i vattnet eller vid kanten på bassängen. Ett tufft intervallpass där vilan består av förflyttningen mellan stationerna. Här gäller det att inte vara rädd för vatten.

Onsdagar klockan 18.00-19.00

Aqua Pass

Ett pass i vatten med olika rörelser till musik som man gärna sjunger med till. Alla kör efter sin egen förmåga. Ett pass som passar både ung som gammal. Hela kroppen tränas, samtidigt som du sjunger med i en gammal schlager eller dansbandslåt.

Onsdagar klockan 17.00-17.45

Hydrohex

Ett virtuellt träningsprogram du kan följa efter egen förmåga. Man tränar ensam eller med flera till en instruktionsvideo utan ledare. Det finns över 400 olika träningsprogram och övningar att välja emellan. Kom och upplev den digitala generationen av vattenträning. Inga förkunskaper krävs, men du måste vara längre än 120 centimeter för att kunna stå på botten av bassängen.

Hydro Tone

Ny aktivitet framtagen av en av våra egna aktivitetsledare. Har du god fysik, är van vid tuff träning och vill testa något nytt? Då kan det här vara något för dig. Under passet kommer man att använda sig av redskap som skapar motstånd i vattnet när man rör sig. Ju mer du tar i, ju tuffare blir det. Passet kräver att du har en viss längd för att klara av att stå på botten och utföra rörelserna. Passet utförs på grunt vatten, 130-140 cm djup.

SUP-yoga

Det här är ett yoga-pass på SUP-brädor, där ni får fokusera på meditation, stretch och balans. Detta är en perfekt start på dagen för både kropp och själ!

Tabata vattenpass

Här handlar det om vattenträning i intervallform, där man utför en övning i 20 sekunder följt av 10 sekunders vila. Träna på ett roligt och givande sätt – efter egen förmåga. Det är lätt att följa ledaren av aktiviteten, då övningarna är lika under fyra repetitioner innan man byter övning. Hela kroppen tränas, vattenvana behövs, och här peppar man verkligen varandra på att köra på!

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.