Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Om badhuset

En pappa och en bebis i strömkanalen omgiven av fler besökare.

Välkommen till ett helt nytt badhus med upplevelser för stora och små. Vi kan erbjuda en miljövänlig anläggning där fokus legat på tillgänglighet. Lugnets badhus – är ett badhus för alla!

Lugnets badhus ligger centralt beläget på det stora området i östra Falun där hela Lugnetanläggningen återfinns. Badhuset är byggt i nära anslutning till både den stora sporthallen och skidstadion, där skid-VM avgjorts vid fyra tillfällen. 2027 är det dags igen!

Ett nytt badhus är så mycket. Det är en fantastisk anläggning för lek, kunskap, gemenskap, friskvård, motion och träning – kort sagt en mötesplats för alla åldrar. Det finns många roliga saker att göra – ensam eller tillsammans med andra.

Det nya badhuset bjuder totalt på hela 1 000 kvadratmeter vattenyta. Vi har ett familjebad med lekattraktioner, en tävlings- och träningsbassäng, en höj- och sänkbar multibassäng och en höj- och sänkbar rehabbassäng. Badhuset har en bastudel och den återfinns inne i familjebadet.

På sommaren är utomhusbadet öppet med 50-metersbassäng, plaskpool och vattenrutschkanor.

Det ska vara enkelt att besöka oss. Vi har utformat badhuset utifrån tillgänglighet och det är inga problem att ta sig mellan till de olika delarna av badhuset. Du kommer att få ett armband när du löser din biljett, och med hjälp av armbandet låser du ditt skåp och handlar i badhuscaféet.

Det nya badhuset började att byggas i mars 2020 och stod färdigt i slutet av oktober 2022. Totalytan är cirka 8 000 kvadratmeter och vattenytan är cirka 1 000 kvadratmeter.

Lugnets nya badhus har moderna och miljövänliga tekniska lösningar, vilket ger låga drift- och förbrukningskostnader. Överskottsvärmen från ishallen återvinns i badhuset.

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.