Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Vänner runt ett bord utomhus.

Kommundelar och intresseföreningar

Utanför centralorten Falun delas kommunen in i sju kommundelar: Aspeboda, Bjursås, Enviken, Grycksbo, Sundborn, Svärdsjö och Vika.

Kommundelarnas likheter och särprägel

I Falun är det nära till naturen, idrotten och kulturen. I kommunens alla delar är midsommarfirandet höjdpunkten på året. Och överallt finns engagerat folk som tillsammans får saker att hända. I Falun är vi stolta över vår bygd och vår plats i landet. Men de olika kommundelarna har också sin särprägel.

I Vika lever man med sjöarna, bergiga Bjursås erbjuder en glimt av alperna och bjässen Svärdsjö rymmer många byar och smultronställen. Enviken stoltserar med en levande rockabillykultur och i Aspeboda bor man verkligt stadsnära både Borlänge och Falun. Bruksorten Grycksbo är precis lagom på alla sätt och vis och i Sundborns finner du ett rikt kulturliv.

Intresseföreningarna verkar för lokal utveckling

I varje kommundel finns en ideell intresseförening som verkar för lokal utveckling i kommundelen. I den ideella föreningen Kommunbygderådet samlas intresseföreningarna. Där arbetar representanter för intresseföreningarna för att föra intresseföreningarnas gemensamma talan för landsbygden.

Läs mer om Kommunbygderådet.

Verksamhetsbidrag till intresseföreningar

Intresseföreningar i de sju kommundelarna tilldelas från år 2015 ett verksamhetsbidrag på 25 000 kr per år.

De olika kommundelarna

Läs mer om kommundelen Aspeboda.

Läs mer om kommundelen Bjursås.

Läs mer om kommundelen Enviken.

Läs mer om kommundelen Grycksbo.

Läs mer om kommundelen Sundborn.

Läs mer om kommundelen Svärdsjö.

Läs mer om kommundelen Vika.

Sidan uppdaterad 2022-04-27