Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Liten glad pojke i mössa håller flicka i handen. Flera händer syns.

Luften är fri - Friluftslivets år 2021

Luften är fri – Friluftslivets år 2021 är en nationell kampanj som drivs av organisationen Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Syftet med kampanjen är att få fler människor att både testa friluftsliv och långsiktigt fortsätta med det samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Friluftsliv behöver inte vara något svårt och avancerat som en fjällvandring med krav på kunskap och dyr utrustning. Tvärtom är det enkla och vardagsnära friluftslivet som många av oss redan gör det absolut viktigaste, särskilt i den speciella tid vi lever i just nu med arbete hemifrån och rekommendationer om att hålla avstånd till varandra.

Prova något nytt

Att komma ut i naturen, träffa andra människor och röra på sig har många positiva effekter för vårt välmående. Så vi hoppas att Friluftlivets år 2021 kan ge inspiration och nya idéer om platser att besöka och saker att göra utomhus för oss alla.

Vill du få tips om områden att ge dig ut i? På Naturkartan Falun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vi samlat information om Falu kommuns natur och friluftsliv.

Spela friluftsbingo

Bingobricka för friluftsbingo

Här finns en större spelbricka för Friluftsbingo som du kan skriva ut Pdf, 296.8 kB.

Nytt tema varje månad

Varje månad under året kommer att ha ett tema som sätter fokus på olika delar av friluftlivet. Vilka dessa är kan du läsa om på kampanjens webbplats: www.luftenarfri.nu  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ vår äventyrsfamilj

Vi kommer att följa en familj som provar på aktiviteter, ofta för första gången, och besöker platser i vår kommun kopplat till temat.

Här kan du se en presentation av familjen på dess första utflykt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Instagram och Facebook hittar du kampanjen om du söker på: @luftenarfri
Vill du tagga kampanjen i dina egna inlägg i sociala medier kan du göra det med #luftenarfri

För dig mellan 13 - 25 år

Fritid för unga Länk till annan webbplats. finns för dig mellan 13–25 år och hjälper dig gärna om du behöver stöttning inom friluftsliv.
Du kan till exempel få hjälp med att låna utrustning, finansiering, sällskap i naturen och mycket mer.

Ingen idé är omöjlig så ta kontakt nu!

Sidan uppdaterad 2021-06-15