Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Illustration över nya badhusentrén

Kommunstyrelsen sa ja till relax i badhuset

Kommunstyrelsen har beslutat att godkänna en tilläggsbeställning avseende en relaxverksamhet i det nya badhuset på Lugnet. Verksamheten bedöms attrahera 17 000 årsbesök när den är etablerad.

– Den föreslagna relaxen kompletterar badhuset på ett mycket bra sätt. Det blir en naturlig helhet, säger Joakim Storck (C), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunfullmäktige fattade i juni 2017 ett beslut om lokalprogram för det nya badhuset. I det beslutet fanns inte relaxavdelningen med.

Kultur- och fritidsnämnden anser att en relaxverksamhet i mycket hög grad skulle bidra till att göra badhuset mer välkomnande, och stärka Lugnetområdet som besöksmål. I mars 2020 gjordes därför en beställning av förberedelser i badhusets konstruktion för att kunna möjliggöra en relaxavdelning.

Tanken är att kultur- och fritidsnämnden initialt ska bedriva verksamheten i en relaxavdelning som är en integrerad del av badhuset.

Det nya badhuset ska ha en relax

Vid tisdagens sammanträde hade kommunstyrelsen ärendet uppe för diskussion och beslut. Beslutet blev att det nya badhuset ska ha en relaxavdelning och att därmed en tilläggsbeställning ska göras.

Tanken är att Lugnets relax ska vara till för folkhälsa, rekreation och samvaro och relaxbyggnaden ska därför innehålla tre områden: Återhämtning (avkopplande hälsoaktiviteter), umgås (god mat och avkopplande miljö) och energi (bad och aktiviteter).

Målgrupper är Folkhälsa- Falubor och Besöksnäring-Idrottsutövaren.

De reviderade kalkylerna visar att den bedömda investeringskostnaden uppgår till 41 miljoner kronor. I kalkylen ingår de förberedande och gjorda investeringarna i det tilltänkta relaxområdet på 11 miljoner kronor.

17 000 besökare per år

Kultur- och fritidsförvaltningen bedömer att relaxavdelningen ska kunna attrahera 17 000 årsbesök när verksamheten är etablerad.

– Vi har sagt att det nya badhuset ska vara för alla. Med relaxen på plats, kommer tusentals besökare att varje år besöka badhuset. Besökare som annars kanske inte hade valt att komma dit, säger Joakim Storck.

Noterbart är att ärendet om relaxavdelningen ska upp till kommunfullmäktige för slutligt beslut.

Här hittar du mer information om det nya badhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-10-28