Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

MTB i bana

SSAB MTB-arena

Falu kommun har valt att skänka namnrättigheterna för cykelarenan – området kring stadion, mördarbacken och bergbanan – till Falu CK och Borlänge CK. SSAB har sedan valt att köpa namnet på arenan.

Kommunen har under en lång tid arbetat med att utveckla anläggningar för mountainbikecykling på Lugnetområdet. Mycket av arbetet har skett tillsammans med föreningar och ideella insatser.

Falun är i dag en väletablerad cykeldestination och känt för att ha ett högkvalitativt utbud av cykling. lnte minst har Lugnet de senaste åren växt till att bli ett av Sveriges bästa cykelområden.

På arenan finns bland annat den nya XCO-banan för olympisk cross country. Banan klarar internationellt ställda cykelkrav och öppnar möjligheten för att kunna arrangera internationella topptävlingar, som världscup och VM, i Falun.

Några av de populära mountainbikelederna för cross country startar också på arenaområdets nedre del, vid sprintbackarna. De populära utförslederna har sin start vid bergbanans toppstation.

På området vid bergbanan är det klart att en cykelpark - en så kallad Skills Park - ska byggas för barn- och ungdomar.

Den ska vara öppen för spontanidrott och ses som en familjedestination. Parken ska vända sig till barn och ungdomar som vill utveckla och utmana sig i sitt cyklande och attrahera både nybörjare och mer erfarna åkare.

Parken ska vara klar 2022.

Här hittar du kartor över våra cykelområden


Sidan uppdaterad 2021-10-07