Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lugnets reception
Telefon: 023 ‑ 835 00*
info@lugnet.se

*Vardagar kl 08.00-17.00 kommer kontaktcenter att besvara ditt samtal.

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Mountainbikecyklister på Lugnet.

Foto: Erik Kilström

MTB-landslaget har träningsläger på Lugnet

Ett 30-tal personer från landslaget i mountainbike är på Lugnet och har ett träningsläger. Det är första gången de samlats så många sedan i höstas, och Lugnets fina stigar uppskattas av eliten.

– Vi har samlat en trupp i Falun den här veckan för att köra ett test och se hur de står sig mot varann nu när vi börjar få landslagsuppdrag, men inga tävlingsresultat att använda för uttagningar, säger Fredrik Kessiakoff, övergripande förbundskapten MTB, till Svenska cykelförbundet.

Det är cirka 30 åkare plus ledare på plats. Coronapandemin har inneburit helt andra träningsförutsättningar under vår och sommar.

– Det ser väldigt olika ut för olika åkare. Vissa älskar att cykla och träna och har hållit igång, andra tappade motivationen helt när tävlingarna försvann. Med denna samling märker jag att det är många som taggar till och känner att det närmar sig tävlingsstart.

Hur har veckans upplägg sett ut?

– Tisdag var det rekognosering av testbanan, onsdag fri träning för att ”väcka benen” inför torsdagens test. Testbanan är 74 kilometer lång och innehåller 18 segment som ska köras på tid. Segmenten är av olika karaktär och kommer passa olika åkare. När dagen är klar kommer vi kunna jämföra cyklisterna varandra, men cyklisterna kommer också kunna följa sin utveckling över tid när vi kör banan i framtiden.

Har ni några tävlingar inbokade i höst?

– Vi hade planer på att åka till Norge men det blir med allra största sannolikhet inte av på grund av karantänstvång där. Oavsett vad det blir hoppas vi få/kunna köra årets internationella mästerskap som går i Lugano, Schweiz (EM) och Leogang, Österrike (VM) i oktober månad, avslutar Fredrik Kessiakoff.

Sidan uppdaterad 2020-08-13