Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Skidåkerskan Charlotte Kalla jublar över sitt VM-guld inne på stadion.

Charlotte Kalla. Svensk guldmedaljör vid skid-VM i Falun 2015.

Inför besöket

Lugnet i Falun är en av Sveriges mest besökta anläggningar.

Här finns en unik samling av idrottsarenor, allt inom en radie av 500 meter, vilket gör att det är nära till allt. På området kan cirka 60 av Riksidrottsförbundets specialförbund utöva sin verksamhet.

När du besöker oss, befinner du dig även på känd och historisk VM-mark. Falun och Lugnet har stått som värd för skid-VM vid fyra tillfällen (1954, 1974, 1993 och 2015). Det är här Thomas Magnusson, Torgny Mogren, Charlotte Kalla och Johan Olsson fått förgylla sina karriärer med att bli världsmästare på hemmaplan.

Bredvid skidstadion ligger backstadion där hoppbackarna reser sig mäktigt upp i luften, och det är lätt att förstå att backarna blivit till Faluns viktigaste landmärke. De syns vida omkring.

Lugnet har i stort sett öppet alla dagar året om och verksamheten består huvudsakligen av bad, idrott och event.

Och du, Lugnet är en rökfri arena!

På den här sidan har vi samlat matnyttig information inför ditt besök hos oss – och det finns även mer information att hitta under övriga rubriker på vår hemsida.

Men har du frågor som du inte hittar svar på, hör av dig på telefon (023-835 00), via mejl (info@lugnet.se) eller via vår facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-10-07