Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lugnets reception
Telefon: 023 ‑ 835 00*
info@lugnet.se

*Vardagar kl 08.00-17.00 kommer kontaktcenter att besvara ditt samtal.

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Verksamheter i området

När Falu kommun i början av 1970-talet började bygga Sveriges på den tiden största idrottshall var det nog få som anade vilken sten man satte i rullning. Idag, drygt 40 år senare, är Lugnet i Falun en helt unik plats.

Kring en imponerande kärna av sport-, motions- och rekreationsanläggningar finns idag också bland annat gymnasie- och högskoleutbildningar med idrottsinriktningar, forsknings- och testcenter, evenemangs- och eventarrangörer, hotell och camping.

Läs vidare om våra verksamheter på Lugnet:

 • Actic

  Gym för alla. Styrketräning, gruppträning och konditionsträning.Läs mer hos Acticlänk till annan webbplats
 • Dala Sports Academy

  Dala Sports Academy har varit med och utvecklat ny kunskap genom forskning och utveckling samt spridit kunskap genom utbildning och har blivit en stark kraft i samhället. Dala Sports Academy, företag och organisationer, vill ligga steget före och förutse kommande behov och krav i samhällsutvecklingen.
  Läs mer om Dala Sports Academy härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Dalarnas Idrottsförbund

  Dalarnas Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.Besök deras webbsida för kontakt och mer informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Falu IK Friidrott

 • Falu IK Skidklubb

 • Falu TK

  Falu Tennisklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du på Falu TK och idrottscenter där du även kan boka tennisbanor.
 • Högskolan Dalarna

  Sedan Högskolan Dalarna bildades 1977 har den växt snabbt. Våra två campusområden i Falun och Borlänge erbjuder ett drygt 60-tal program och ca 1 100 kurser, utbildningar som är anpassade till arbetsmarknaden. Högskolan har ca 16 000 studenter och ungefär 800 anställda.Mer information om Högskolan Dalarna hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Klubbhuset

  Välsorterad innebandybutik och övrig sportutrustning.
  Läs mer härlänk till annan webbplats

 • Kokkonsten Matstudio

  Kokkonsten matstudio skapar upplevelser på hög gastronomisk nivå.Kokkonsten matstudio finns i vackra Skyttepaviljongen på Lugnet. Lokalerna är anpassade för matlagning i grupp, fest och middagar.De erbjuder- Matlagningsaktiviteter för upp till 20 personer
  - Middagar och luncher för upp till 40 personer
  - Konferenser
  - Fest och event
  - Catering
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Lugnet i Falun AB (LUFAB)

  Lugnet i Falun AB (LUFAB) är ett kommunägt aktiebolag med uppdrag att äga och förvalta fastigheter på Lugnet samt att arbeta med långsiktig utveckling av hela Lugnetområdet.
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Lugnetkyrkan

  Lugnetkyrkan är en stadigt växande församling med drygt 400 medlemmar. Vi är en mängd olika människor. Många är yngre, en del är äldre. Många bor i Falun, en del en bit bort. Många är födda i Sverige, en del i andra länder.
  Mer information hittar du här. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Lugnets Camping & Stugby
  Dalcamp AB

  Den året-runt öppna campingen och stugbyn är belägen i en lugn och naturskön miljö inom friluftsområdet Lugnet i Falun. Lugnet är en imponerande och modern fritidsanläggning med unika resurser.
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Lugnets Fysiocenter

 • Lugnets Idrottsklinik

  Verksamheten består av Sjukgymnast, massageterapeut och 3d tränare.
  Läs mer härlänk till annan webbplats

 • Lugnets Skidmuseum

  Hittar du högst upp i stora hopptornet. Biljetter köper du i receptionen på Lugnet Visitor Center. Passa på att ta bergbanan upp!
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Lugnets Sportbyte

  Sälj din gamla sportutrustning eller fynda begagnat!
  Välkommen att lämna in din begagnade sportutrustning till försäljning.
  Främst barn- och ungdomsutrustning, helt och rent.
  Öppettider:
  Torsdagar 17-20
  Lördagar-Söndag 11-15
  Nr till butiken 070-582 43 23

  Lugnets Sportbyte hittar du vid gamla entrén till Lugnets Sportcenter, bredvid badet.

 • Massage rådgivning och tester

  Får du ont när du tränar?
  Vill du förbättra dina prestationer?
  Har du en idrottsskada som inte vill läka?
  På Lugnet finns flera aktörer som kan hjälpa dig!

 • Mat och event

  Från evenemangstråkets start vid Scandic och Högskolan ända upp till skyttepaviljongen bjuds det flera möjligheter till mat eller fika. Du hittar restauranger och caféer listade i undermenyn.Lista med mat och fika ställen i området

 • Scandic Lugnet

  Hotell Scandic Lugnet ligger 10 minuters promenad från Faluns centrum och nära E16. Från hotell Scandic Lugnet promenerar du snabbt in till Faluns restauranger och butiker. Du har gångavstånd till idrott och natur med Lugnets stora sport- och fritidsanläggning in på knuten.
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • SISU Dalarna

  SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund. Vi arbetar med bildning och utbildning inom idrotten. Att stimulera människors lärande är en viktig uppgift för oss. SISU Idrottsutbildarna består av tre delar: ett studieförbundet, ett förlag och en idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stödjer utveckling inom svensk idrott
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Svenska Skidförbundet

  Svenska Skidförbundet, SSF, bildades den 11 december 1908 i Sundsvall och har sitt huvudkontor i Falun och ytterligare ett kontor i Åre. SSF är medlem i Riksidrottsförbundet, RF, Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund, SISU och Internationella Skidförbundet, FIS.
  Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Svenska Skidspelen

  En ideell förening med hemort i Falu och Borlänge kommun.Föreningen bildades den 10 februari 1977. Stadgarna senast fastställda/ändrade av årsmöte den 2 november 2009.FSS består idag av 12 skidklubbar. De har som ändamål att arrangera Svenska Skidspelen och andra större skidevenemang samt stödja och utveckla skididrotten i distriktet. 1995 bildades Svenska Skidspelen AB, som ägs till 100% av FSS.Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Sweden Mountainbike

  Sweden Mountainbikelänk till annan webbplats bedriver både egen verksamhet och samarbetar i olika uppdrag och projekt med målsättningen att utveckla svensk mountainbikesport på alla nivåer och på olika sätt.Arrangerar årligen långloppscupenlänk till annan webbplats.
 • Tynell Activity

  Tynell Activity är en del av Lugnets Vasaloppscenter och vänder sig till privatpersoner och grupper som företag när det gäller områdena friskvård, idrott och hälsa. Tynell Activity arbetar framförallt mot längdskidåkningens alla områden där vallaservice, träningsrådgivning och material är ett av våra stora kompetensområden.Mer information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Sidan uppdaterad 2016-03-14