Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

MTB-arena

Falun är i dag en väletablerad cykeldestination och känt för att ha ett högkvalitativt utbud av cykling. lnte minst har Lugnet de senaste åren växt till att bli ett av Sveriges bästa cykelområden.

Kommunen har under en lång tid arbetat med att utveckla anläggningar för mountainbikecykling på Lugnetområdet. Mycket av arbetet har skett tillsammans med föreningar och ideella insatser.

Falu kommun har valt att skänka namnrättigheterna för cykelarenan – området kring stadion, mördarbacken och bergbanan – till Falu CK och Borlänge CK.

På arenan finns bland annat den nya XCO-banan för olympisk cross country. Banan klarar internationellt ställda cykelkrav och öppnar möjligheten för att kunna arrangera internationella topptävlingar, som världscup och VM, i Falun.

Några av de populära mountainbikelederna för cross country startar också på arenaområdets nedre del, vid sprintbackarna. De populära utförslederna har sin start vid bergbanans toppstation.

På området vid bergbanan planeras en cykelpark - en så kallad Skills Park - för barn- och ungdomar.

Den ska vara öppen för spontanidrott och ses som en familjedestination. Parken ska vända sig till barn och ungdomar som vill utveckla och utmana sig i sitt cyklande och attrahera både nybörjare och mer erfarna åkare.

Kartor över våra cykelområden.

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.