Lugnet logotyp
Lugnet logotyp
Kvinna simmar ryggsim

Lugnets badhus öppnar delvis igen

I morgon, tisdagen den 10 januari, öppnar Lugnets badhus tävlingsbassängen och rehabbassängen igen. Familjebadet kommer fortsatt att vara stängt i väntan på provsvar.

Det var under helgen som två av varandra oberoende familjer kontaktade Lugnets badhus och meddelade att ett barn i vardera familj fått besvär och kan ha drabbats av sjukdomen badhusfötter. De båda familjerna hade nyligen besökt Lugnets badhus. På inrådan av infektionsläkare stängdes därför anläggningen som en försiktighetsåtgärd och prover togs.

Tävlingsbassängen och området därikring har rengjorts extra och vattnet klorerats. Där har heller inte de aktuella barnfamiljerna vistats.

Rehabbassängen invigs under tisdagen och har därför inte haft några besökare innan.

Familjebadet kommer fortsatt att hållas stängt i väntan på provsvar. Öppning beräknas kunna ske mot slutet av denna vecka om allt ser bra ut enligt provsvaren.

Badhusfötter orsakas av en bakterie, pseudomonas aeruginosa. Sjukdomen är inte allvarlig men kan ge smärta och besvär på fotsulan som kan göra det svårt att gå.

– Vi vill påminna om att det är väldigt viktigt att man tvättar sig noga innan man går in i bassängområdena och att man ser till att den utrustning, som till exempel väskor, som man tar med sig in är ren, säger Cajsa Andersson som är platschef på anläggningen.

Vid eventuella frågor kontakta:

1177.se Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades