Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett barn och en vuxen som sitter och tittar på något

Stöd till föräldrar och föräldrakurser

Barn i Föräldrars Fokus - BiFF

Är du separerad från barnets andra förälder? Har ni svårt att samarbeta och kommunicera med varandra?

Denna kurs ger dig kunskap och möjlighet till reflektion om hur ditt barn påverkas av era konflikter och hur du som förälder kan stödja ditt barn på bästa sätt.

Det är bra om båda föräldrarna deltar men det är inte nödvändigt. Om båda föräldrarna deltar sker det i separata grupper. Det är max åtta deltagare per grupp. Vi träffas sex gånger à två timmar och kursen är kostnadsfri.

Nästa BiFF-grupp startar 7 mars 2022

Datum: 7, 14, 21, 28 mars samt 4, 11 april

Tid: 15.00-17.00

Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

Anmälan: Inför gruppstart träffar vi varje förälder för ett informationssamtal så anmäl dig därför i god tid! Du anmäler dig via Kontaktcenter, klicka på symbolen Kontakt ovanför bilden högre upp på sidan.

Efter avslutad grupp har vi ett enskilt avslutningssamtal med var och en.

Kurserna hålls på Hantverkaregatan 6, 3 trappor.

Trygghetscirkeln

Att vara förälder kan vara det svåraste jobb som finns. Alla föräldrar vill ge sina barn trygghet, men det är inte så lätt att veta hur och ibland känner man sig inte så trygg själv.

I denna kurs får du lära dig mer om hur du kan hjälpa ditt barn att hantera sina känslor. Hur skapar du en god relation som lägger en stabil, känslomässig grund för ditt barn? Du får också reflektera över din egen trygghet och sårbarhet. Målet är att du ska känna dig tryggare och mer hoppfull som förälder. Kursen tar också upp balansen mellan att vara en tydlig och samtidigt god förälder, hur du kan förstå och hjälpa ditt barn när det beter sig illa.

Det är max åtta deltagare per grupp. Vi träffas åtta gånger à två timmar och kursen är kostnadsfri.

Nästa Trygghetscirkeln startar våren 2022 (datum och tider kommer senare).

Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

Sidan uppdaterad 2021-12-08