Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Coronaviruset – företag och näringsliv

Påverkan på företag

Vi vet att det är många företag som påverkas hårt av coronaviruset. Längst ner på den här sidan har vi samlat ett antal länkar där du som företagare hittar information om coronaviruset och hur myndigheter och branschorganisationer arbetar.

Nya regler vid servering av mat och dryck

På grund av coronaviruset gäller nya regler för verksamheter som serverar mat och dryck till sina gäster.

Större evenemang och sammankomster

Från och med den 24 november 2020 gäller att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare tills vidare inte får hållas inom Sverige.

Från denna huvudregel finns två undantag.

  • Förbudet gäller inte allmänna sammankomster för religionsutövning som hålls med anledning av dödsfall, om antalet deltagare inte är fler än 20. Det är alltså möjligt att hålla t.ex. begravningar med högst 20 deltagare.
  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med högst 300 deltagare kan hållas under förutsättning att var och en av deltagarna anvisas en sittplats med minst en meters avstånd till andra deltagare .

Gäller inte privata tillställningar eller serveringsställen

Privata tillställningar omfattas inte av förbudet om 8 personer. Det som avgör är om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär till exempel att privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs.

Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande. Inte heller i lokaler där mat eller dryck serveras till allmänheten och där möjlighet ges till förtäring på stället. Du kan läsa mer om förbudet på Polisens nyhet om sammankomster och tillställningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta näringslivskontoret

Du är välkommen att kontakta näringslivskontoret för generell rådgivning på naringslivskontoret@falun.se och via kommunens kontaktcenter: 023-830 00.

Samlade länkar

Information från myndigheter och statliga verk

Tips från företagsorganisationer och andra näringsfrämjare


Sidan uppdaterad 2021-02-09