Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst och slöjd. Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Terminsstart vårtermin 2022

Undervisningen för enskilda lektioner startar den 13 januari. Information om start för grupper får du av din lärare. Dansgrupperna startar vecka 5 förutom Showdans 1-4 och Kulturskolans danskompani som startar vecka 7.

Riktlinjer

Kulturskolan följer Folkhälsomyndighetens och region Dalarnas råd och rekommendationer när det gäller att motverka smittspridning.

Vi har tagit fasta på det som myndigheterna säger; att det extra viktigt för barn och unga att kunna träffa andra och ha sociala aktiviteter. Därför behöver föräldrar och vi som ordnar aktiviteter för barn och unga göra det möjligt att hålla avstånd, att stanna hemma vid symtom och att undvika stora samlingar. Att tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion är också viktigt fortsättningsvis.

Tänk på att:

  • hålla avstånd när ni vistas inomhus. Lokalens storlek bestämmer hur många personer som kan vistas där.
  • använda de tvättmöjligheter och den handsprit som finns tillgänglig.
  • om möjligt låt ditt barn gå till sin aktivitet utan vuxens sällskap. Viss verksamhet kan ta emot medföljande vuxna om lokalens storlek tillåter det.
  • stanna hemma vid minsta symptom. Är barnet hemma från skolan så bör barnet även stanna hemma från aktiviteten på Kulturskolan.
  • Digital lektion istället för fysisk? Prata med läraren.

Region Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer oftast grundskolans läsårstider, även när det gäller studiedagar och lov.

Fem tjejer dansar och hoppar upp i luften

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av plats Öppnas i nytt fönster.

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad, sedan gäller full terminsavgift.

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter,
telefonnummer 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2022-01-26