Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Teater

I våra teatergrupper får teatereleverna utforska, uppleva och utvecklas tillsammans! Första delen av läsåret brukar vi lägga fokus på drama- och samarbetsövningar, där vi etablerar gruppen och skapar trygghet. Sedan lägger vi mer fokus på teaterövningar; improvisationer, berättande, gestaltande och andra övningar/lekar i grupp för att stärka elevernas självkänsla, stimulera fantasin och få förståelse för skådespeleri.

Skriver egna pjäser

Teatereleverna får träna sig i att stå inför grupp, använda rösten och kroppen, träna koncentration, minne, empati och samarbete. Därefter får eleverna medverka aktivt vid valet av läsårets teaterprojekt. Ibland skriver gruppen en egen pjäs, bearbetar en saga/berättelse, gör teaterimprovisation eller utgår ifrån ett befintligt manus. Vi använder oss i olika grad av teaterns hjälpmede: Ljud, ljus, smink, kostym, rekvisita och scenografi. Ibland samarbetar vi även med andra ämnen på kulturskolan.

Formen för hur vi arbetar kan variera beroende på gruppens behov, önskemål och förutsättningar, ålder och intresse. Det beror även på gruppen om och hur vi någon gång under läsåret bjuder in till föreställning, öppen lektion eller andra uppspelsformer. En lektion är mellan 60 och 90 minuter.

Ålder

Du kan anmäla dig från årskurs 2 och fortsätta till du är 20 år. Grupperna är åldersindelade.

Teatertestarna för åk 4

Måndag 16.00-17.00

Dramapedagog: Isabelle Andersson

Vi leker och provar oss fram mellan olika sätt att gestalta och att agera. De ska under lekfulla former få chans att möta publik i form av till exempel en öppen lektion.

Kreativ teater för åk 5

Måndag17.30-18.30

Dramapedagog: Isabelle Andersson

Kreativ teater för åk 6-7

Tisdag 16.15-17.30

Dramapedagog: Cecilia Saxe

Kreativ teater för åk 7-8

Torsdag 17.00-18.15

Dramapedagog: Cecilia Saxe

Eleverna i kreativ teater har som mål under läsåret att skapa en föreställning att på något sätt visa för publik. De utforskar olika uttryckssätt och får även diskutera och reflektera i samband med de övningar vi gör.

Fördjupad teater för åk 8-9

Torsdag 18.30-20.00

Dramapedagog: Cecilia Saxe

Fördjupad teater , för gymnasiet upp till 20 år

Tisdag 17.45-19.15

Dramapedagog: Cecilia Saxe

I grupperna för fördjupad teater lägger vi extra mycket fokus på att eleverna ska få utmaningar! Det kan vara utmaning i valet av historia att arbeta med, analys av manus och karaktärer, alternativt val av spelplats eller extra antal föreställningar. Kanske vi spelar upp för skolklasser eller visar upp i samband med något större evenemang.

Alla grupper är öppna för dig, oavsett om du har erfarenhet från tidigare eller inte. Hör av er om ni har några frågor eller funderingar.

Lokalen: rum 201 Teatersalen i Kulturhuset tio14, Teatergatan 5.

Avgift

600 kronor per termin.

Anmälan till teater

Sidan uppdaterad 2022-03-09