Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Det nya badhuset - en plats för alla!

Faluns nya och moderna badhus ska bli en plats för alla. I slutet av 2022 är det meningen att badhuset ska kunna öppnas upp för allmänheten.

Det var i september 2018 som kommunfullmäktige tog beslutet om att det skulle byggas ett helt nytt badhus på Lugnet. Den officiella byggstarten skedde sedan i mars 2020.

Lugnets nya badhus – som byggs bredvid den gamla simhallen - kommer att bli ett modernt, funktionellt badhus för alla människor som vill simma, motionera, tävla, leka, basta, rehabilitera eller bara koppla av en stund.

Inriktningen är att alla ska känna sig välkomna i det nya badhuset – och då menar vi verkligen alla!

Det nya badhuset har moderna och miljövänliga tekniska lösningar, vilket kommer att ge låga drift- och förbrukningskostnader. Överskottsvärmen från ishallen kommer att återvinnas i det nya badhuset.

Fasaderna är gjorda i betong men genom gjutning och målning så ser det ut som om nya badhuset har trä- och corténfasader. Träimmitationen på fasaden kommer ha en Falusvart/brunsvart färg med vita accenter. På insidan går det i vitt och trä för att skapa en harmonisk och varm inomhusmiljö.

NCC uppför det nya badhuset i partnering med Lugnet i Falun AB. Badhuset får en bruttoarea på cirka 8600 kvadratmeter och kommer att innehålla hela 1000 kvadratmeter vattenyta.

Förutom tävlingsbassängen byggs också två bassänger med justerbart djup, varav en rehabbassäng. Dessutom blir det ett familjebad med aktivitetsbassäng, lekbassäng och en barnbassäng för de allra minsta.

Babysim, yoga och vattengympa är några av de aktiviteter som kommer att erbjudas i det nya badhuset.

Badet kommer också att ha bemanning för öppettider på 100 timmar i veckan, från klockan 06.00 till 22.00 vardagar och 09.00 till 19.00 lördagar och söndagar, 360 dagar per år. Badet kommer att kunna ta emot 250 000 besökare per år.

Sidan uppdaterad 2022-11-02