Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Fem personer som åker skidor, det är mycket snö

Längdskidor - med tidig snöpremiär

På Lugnet finns stenhårda tävlingsspår som håller internationell tävlingsklass, men även motionären hittar fantastiska skidspår i den närliggande terrängen.

Sedan ett par år tillbaka lagras snö för att säkra en tidig snöpremiär. I början av november brukar det kunna erbjudas en snöslinga som är drygt en kilometer lång.

En tidig snöpremiär ger viktiga intäkter, men också viktiga träningsmöjligheter för både elit, ungdomsföreningar och motionärer.

2022 är det skidpremiär redan 29 oktober.

Det finns även tillgång till toaletter direkt ute på skidstadion. Dessa finns inne i "hästskon". Toaletterna håller öppet 06.00-22.00, för att komma till tolatterna används ingången som är riktad mot skidstadion.

Snöslinga på Lugnet under tidig höst.

En tidig snöpremiär kan vi lova på Lugnet.

Elljusspåret prepareras med konstsnö och håller normalt toppskick från början av december till slutet av mars. Samtliga spår på Lugnet prepareras för både fri och klassisk stil.

Tack vare intäkterna från spåravgifter kan vi fortsätta erbjuda skidspår i världsklass även de år som det är lite snö.

Köp ditt spårkort här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i receptionen på Lugnet.

Längdspåren på Lugnet

Karta över längdspåren hittar du här

 • Elljusspår 3,3 km

  Sjulsarvsspåren 3,3 km, elljusspår. Välpreparerat motionsspår som tar dig från spårcentralen via vackra Sjulsarvet och tillbaka.
 • Sjulsarvsspåren 5 km

  Sjulsarvsspåren är 5 km och följer elljusspåret men gör en extra slinga upp i skogen. Lätta stigningar.
 • Sjulsarvsspåren 7,5 km

  Sjulsarvsspåren är 7,5 km och följer elljusspåret och 5 km-spåret och fortsätter sedan ytterligare en slinga i kuperad terräng.
 • Sjulsarvsspåren 10 km

  Sjulsarvsspåren är 10 km och är samma som 7, 5 km spåret men med en extra slinga som tar dig upp för några tuffa backar till "Högsta punkten" - 309,5 meter över havet. Belöningen är en lång härlig utförsåkning. Spåret bjuder även på fina flackare partier.
 • Elitspåret 15 km

  Elitspåret följer delvis Sjulsarvsspåren 10 km, men gör några avstickare i början samt en stor extra loop på gamla VM-spår. Spåret är bitvis tufft med branta backar, både uppför och utför. Elitspåret bjuder på mycket fin skidåkning och passerar bland annat Sjulsarvsstugan med utsikt över hela staden. Elitspåret bjuder på fin skidåkning även för vanliga motionärer - ta det bara lugnt i de värsta backarna och unna dig en extra paus då och då.
Sidan uppdaterad 2022-10-27