Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Downhill

Det lilla berget på Lugnet, med hoppbackarna som tydligt landmärke, har under många år använts av downhillcyklister. Både Sverigecuper och SM i downhill har arrangerats här.

Banor för downhill

Fet-Mats är en snabb och bitvis teknisk singletrack med skönt flow. Stigen går i fallinjen bredvid Mördarbacken och bjuder på berghällar, rötter, små drops och mycket annat trevligt.

En variant av stigen användes som specialsträcka under Canyon Enduro Sprint 2014 samt under ESS-series 2017.

Gamla Mormor var för länge sedan ett smeknamn på Falu Gruva. Idag är det den helt nyöppnade flowleden som går från hopptornen hela vägen ner till stadion! Gamla Mormor är en slät, välanlagd led som slingarar sig hit och dit, genom fårhagar, skogspartier och slutligen ner genom VM-spårsområdet. Längs vägen kan du njuta av doserade kurvor, härliga rollers och ett och annat litet hopp.

Leden passar alla – barn och nybörjar kan rulla lugnt och tryggt på det släta underlaget, medan erfarna cyklister kan utamana sig själva i doserade kurvor och kullar som inbjuder till hopp och lek. När du kommer ner är det bara att hoppa in i bergnana och snart är du uppe på toppen igen för ett nytt härligt åk!

En handbyggd stig som snirklar sig ner från hoppbackarna till skidstadion. Längs en dryg kilometer bjuds du på ett dignande smörgåsbord av snäva kurvor, branta hang, trappsteg och andra spännande krux.

Farten är lägre än på grannstigen Fet-Mats, men pulsen är desto högre. Stigen uppskattas av såväl enduro-cyklister som xc-cyklister som vill slipa på tekniken. Gruvfrun är graderad röd, men som namnet antyder kan den bjuda på ett och annat hjärnspöke som gör att den upplevs svårare än vad den egentligen är. En stig att växa med helt enkelt!

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.