Lugnet logotyp
Lugnet logotyp

Turcykling

Falun bjuder på fantastisk turcykling i världsarvet, och Lugnet är en bra utgångspunkt.

Längst leden runt sjön Varpan finns möjlighet till bad på fina badplatser och att uppleva vackra världsarvsmiljöer. Carl Larssonleden går hela vägen till Sundborn, den väg där Carl och Karin Larsson en gång i tiden vandrade mellan sina bostäder.

Cykelleder

Carl Larssonleden är den väg Carl och Karin Larsson vandrade när de gick mellan sitt hem i Sundborn och lägenheten i Falun.

Det är en fin led som utgår från Lugnet och sträcker sig över cirka 10 km enkel väg till Carl Larssongården i Sundborn. Bortsett från ett kortare parti strax ovanför Lugnet går leden längs grus- och traktorvägar och går utmärkt att cykla med vanlig cykel. Du kan också välja vägen över Germundstäkt till Mjölnarbo för att ha grus- och traktorväg hela vägen.

Det här är en lättcyklad tur som följer sjön Varpans stränder och passerar flera badplatser och intressanta historiska platser i världsarvet. Turen tar ca 1-2 timmar att cykla i lugnt tempo och passar de flesta.

Turbeskrivning för Varpan runt. Pdf, 1.1 MB.

Sidan uppdaterades

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan så tar vi tacksamt emot dem. På det sättet kan vi arbeta för att göra innehållet på sidan ännu bättre.

Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.